05 septembrie 2013

Chevrolet Trax

Lansat in premiera la Salonul Auto de la Paris in 2012, Trax este cel mai compact crossover de la Chevrolet. Chevrolet Trax, un SUV din segmentul B, face parca nota discordanta cu musclecar-urile prin care este cunoscut producatorul american peste ocean. Aceasta miscare curajoasa a lui Chevrolet are loc numai in Europa, Trax fiind o masina special conceputa pentru aceasta piata. Impreuna cu "fratele" Opel Mokka, Chevrolet Trax isi propune sa castige teren pe piata crossoverelor de clasa mica, inaugurata in 2010 de Nissan Juke si in care concureaza acum si cu Renault Captur, Peugeot 2008, Mitsubishi ASX sau Skoda Yeti.
Chevrolet Trax SUV
Chevrolet Trax
Desi imparte aceeasi platforma cu Opel Mokka, noul Chevrolet Trax este mai ieftin, pretul de lista pornind de la 15.500 Euro. Venind in versiuni atat 4x2 (tractiune fata) cat si 4x4, Chevrolet Trax se adreseaza publicului urban, fiind pregatit atat pentru oras cat si pentru mici escapade pe teren usor accidentat."Usor accidentat", pentru ca unghiul de atac redus nu permite masinii abordarea unor drumuri prea grele. Este clar ca din punct de vedere al utilizatorului, tractiunea integrala este utila in conditii de drumuri cu zapada si mai putin pentru escapade off-road.
Chevy Trax crossover SUV
Noul Trax
Trax este o masina proiectata mai degraba pentru familii, avand o buna modularitate a interiorului si o multime de spatii de stocare. O masina care te poate transporta la destinatie in conditii de confort, siguranta si cu un consum rezonabil de carburant.
Avand o lungime de 4248 mm, o latime de 1766 mm si o inaltime de 1674 mm, Chevrolet Trax nu este, in mod cert, un urias al soselelor. Cu toate acestea, interiorul este confortabil, iar datorita scaunelor rabatabile, capacitatea portbagajului poate fi extinsa de la 356 litri standard la 785 litri.
Vedere portbagaj Chevrolet Trax
Portbagaj Chevrolet Trax
Noul Chevrolet Trax este oferit in trei nivele de echipare: LS, LT si LT+. Toate cele trei nivele pot fi oferite in varianta cu tractiune fata sau cu tractiune integrala.
Chevrolet Trax LS vine standard cu jante de otel de 16", tapiterie textila, bancheta spate rabatabila 60/40, coloana de directie reglabila pe inaltime si profunzime, cruise control, functie Start/Stop, geamuri fata electrice, sistem monitorizare presiune roti, oginzi exterioare reglabile electric si rabatabile manual, faruri halogen, manere usi in culoarea caroseriei, parbriz cu protectie solara, aer conditionat si un radio CD cu MP3, 6 boxe, conector USB, comenzi pe volan si conexiune Bluetooth. Farurile de ceata, senzorii de parcare spate si farurile automate sunt optionale, disponibile pentru Trax LS contra unei sume suplimentare.
Chevrolet Trax interior detaliu bord
Interior Chevrolet Trax
Chevrolet Trax LT vine dotat cu tot ceea ce are standard si optional modelul LS si mai adauga la acestea jante de 16" din aliaj, scaun pasager fata rabatabil complet, cotiera centrala fata, geamuri electrice spate, oglinzi electrice cu incalzire si semnalizare integrata, computer bord, oglinda interioara electro-cromatica, volan imbracat in piele, geamuri fumurii si sistem Chevrolet MyLink cu 6 boxe si interfata Bluetooth. Versiunea LT+ adauga jante din aliaj de 18", tapiterie piele, scaune fata incalzite si diverse elemente cromate de design interior.
Chvrolet Trax design exterior
Trax
Gama de motorizare este compusa din 3 propulsoare, 2 pe benzina si un diesel. Disponibil pe LS si LT este motorul de 1,6 litri aspirat, pe benzina, care produce 115 CP si un cuplu de 155 Nm. Acest motor este asociat unei cutii de viteze manuale in 5 trepte. Al doilea motor pe benzina este cel turbo, de 1,4 litri, ce scoate 140 CP si un cuplu de 200 Nm. Puterea este transmisa la roti prin intermediul unei transmisii manuale cu 6 trepte. Ultimul motor, disponibil pe LT si LT+ este un diesel de 1,7 litri ce produce 130 CP si un cuplu de 300 Nm. Acesta vine fie cu transmisia manuala in 6 trepte, fie cu una automata in 6 trepte (numai pentru modelele 4 x 2).
Motorul 1,4 litri Turbo de pe Trax

Printre dotarile de siguranta ale lui Chevrolet Trax se numara 6 airbaguri (sofer, pasager, laterale, cortina, etc.), centuri de siguranta pretensionate, ABS, sistem de control la coborarea in panta (DCS), sistem de asistenta la franare (BAS), sistem de control al tractiunii (TCS) si sistem de asistenta la pornirea in rampa (HSA).

Noul Chevrolet Trax SUV
Chevy Trax

Noul Chevrolet Trax exterior
Chevrolet Trax SUV

Noul SUV Trax de la Chevrolet
Noul Trax

Chevrolet Trax pentru Europa
Trax

Detaliu foto Chevrolet Trax
Detaliu Trax