27 martie 2014

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser (care in unele tari se vinde sub numele de Prado, pentru a-l deosebi de "fratele" mai mare si mai puternic Land Cruiser V8) vine acum cu o fata noua si imbunatatiri la interior, indeosebi la capitolul electronice. Actuala generatie de Land Cruiser (model cunoscut international sub numele de Land Cruiser 150) a fost lansata in urma cu 5 ani. Era deci cazul de unele modificari, chiar daca acestea sunt, majoritatea, de ordin stilistic.
Noul SUV Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser

Land Cruiser, ca si concept (denumirea a fost schimbata de-a lungul timpului), este unul din cele mai vechi modele aflate in productia constructorului japonez Toyota, istoria sa incepand cu aproape 60 de ani in urma, cu o masina inspirata de venerabilul Jeep Willys. Land Cruiser este o masina care a facut istorie in lumea masinilor de teren. Gandit initial ca un off-roader autentic, modelul a evoluat spre un SUV robust si rezistent dar, in acelasi timp, simodern, comfortabil si bine dotat. Renumele de care se bucura se datoreaza fiabilitatii de care a dat dovada, pe toate continentele si in cele mai variate conditii de mediu. Aceasta adevarata legenda in lumea adevaratelor masini 4x4 se bate din punct de vedere al prestigiului (unde deseori castiga!) cu americanii de la Jeep si japonezii de la Nissan (producatorii unei alte legende offroad - Nissan Patrol).
Toyota Land Cruiser offroad
Toyota Land Cruiser offroad

Acest adevarat cuirasat al soselelor ramane un off-roader autentic, in ciuda designului modern. Toyota Land Cruiser se deosebeste semnificativ de majoritatea SUV-urilor de oras, marjand pe robustete (prin adoptarea solutiei constructive de sasiu separat de caroserie). Desi comfortabil si sigur pe asfalt, Land Cruiser nu se remarca prin dinamismul pe sosea si usurinta in manevrare in orase. Specialitatea acestei masini este, in mod clar, terenul accidentat. Sasiul robust, suspensia performanta, motorul puternic si tractiunea integrala sofisticata, recomanda Land Cruiser oricui vrea sa iasa fara emotii de pe monotonia asfaltului.
Toyota Land Cruiser 4x4 SUV 2013
Land Cruiser facelift

Partea din fata a masinii a fost complet schimbata, noile blocuri optice in forma de lacrima iesind in evidenta. Blocurile optice din spate au fost de asemenea redesenate. La interior, Land Cruiser a primit un nou panou de control, situat in partea centrala a consolei, care concentreaza acum toate comenzile off-road (reglarea tariei suspensiei, a garzii la sol, selectarea reductorului, blocarea diferentialelor, etc.). Unghiul de rabatere al spatarului banchetei din spate a fost marit iar optional, in portbagaj, se pot monta doua scaune suplimentare. Spatiul pentru pasageri este generos iar portbagajul are o capacitate competitiva in clasa sa (intre 553 si 1833 litri, functie de configuratia scaunelor). Gama de motorizari ramane neschimbata, fiind oferite un benzinar de 4,0 litri si un diesel de 3,0 litri.
Toyota Land Cruiser facelift
Land Cruiser cu noile blocuri optice

In Romania, Toyota Land Cruiser este oferita cu motorul diesel de 3,0 litri cu 4 cilindri in linie, ce produce 190 CP si un cuplu maxim de 420 Nm. Acest motor poate fi cuplat la o cutie de viteze manuala in sase trepte sau la una automata in 5 trepte. Consumul mediu combinat este de 8,2 l/100 km in varianta cutie manuala si 8,1 litri/100 km in varianta cutie automata.
Toyota Land Cruiser foto de interior
Interior Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser este oferita de importatorii de la noi in 2 variante de echipare: Executive (cu un pret de pornire de 48.000 Eur) si Luxury (cu un pret de pornire de 55.000 Eur). Land Cruiser Executive vine standard cu jante din aliaj de 18", grila radiator cromata, faruri xenon adaptive cu senzor pentru aprindere automata, senzor de ploaie, senzori de parcare fata/spate, climatizare automata, volan reglabil electric si imbracat in piele, schimbator de viteze imbracat in piele, cruise control, priza 220 V in portbagaj si sistem audio cu radio/CD player cu 9 difuzoare si magazie cu 6 discuri.
Noul SUV Land Cruiser de la Toyota
Exterior Toyota Land Cruiser

Varianta Land Cruiser Luxury are, in plus fata de Executive, scaune electrice incalzite si imbracate in piele, climatizare automata tri-zona, trapa plafon, al treilea rand de scaune reglabile electric, sistem entertainment cu monitor de 9" pentru locurile de spate, insertii de lemn la interior si un sistem audio premium JBL cu 17 difuzoare. Optional pentru modelul Luxury (si valorand in jurul a 5000 Eur!) este sistemul AVS (suspensie variabila adaptiva) care regleaza in mod continuu forta de amortizare independent pe fiecare roata, asigurand manevrabilitate si confort, indiferent de conditiile de drum.

Interior Toyota Land Cruiser Luxury
Land Cruiser Luxury

Land Cruiser 4x4 de la Toyota
Toyota Land Cruiser facelift

Land Cruiser 2013 foto de exterior
Toyota Land Cruiser

Portbagaj Toyota Land Cruiser
Land Cruiser detaliu portbagaj

Toyota Land Cruiser vedere din fata
Land Cruiser facelift

Toyota Land Cruiser 2013
Land Cruiser

Land Cruiser offroad
Land Cruiser

Toyota Land Cruiser foto interior
Interior Land Cruiser facelift

Toyota Land Cruiser facelift
Toyota Land Cruiser facelift



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu