21 ianuarie 2014

Noul Hyundai i10

Lansat pe piata la 5 ani dupa predecesorul sau, noul Hyundai i10 a fost pus in vanzare si in Romania in luna decembrie 2013. Aceasta masina de clasa mini vine acum cu cateva dotari standard sau optionale care de regula se regasesc in clasele superioare, cum ar fi ESP, aer conditionat automat sau volan imbracat in piele. Fata de generatia precedenta, citadina Hyundai i10 este mai lunga cu 80 mm, mai lata cu 65 mm si are o inaltime de 1500 mm (mai scunda cu 50 mm fata de modelul precedent).
Noul Hyundai i10
Hyundai i10
Noul Hyundai i10 este o masina conceputa in Europa (la Russelsheim, Germania) si destinata europenilor.Hyundai i10 se bazeaza acum pe o noua platforma cu ampatament lungit cu 5 mm. Amortizoarele spate au fost implicit repozitionate, imbunatatind semnificativ dinamica si stabilitatea masinii. De asemenea, capacitatea portbagajului a fost extinsa la 252 litri cu bancheta din spate in pozitie normala (cu 10% mai mult fata de modelul precedent). Productia lui i10 a inceput in septembrie 2013 la fabrica Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) din Izmit, Turcia (unde se asambleaza si modelul de clasa superioara i20).
portbagajul noului Hyundai i10
Portbagajul noului i10
Noul Hyundai i10 este disponibil in Romania, deocamdata, numai cu motorul Kappa pe benzina de 998 cmc, in trei cilindri. Acest motor livreaza maxim 66 CP la 5500 rpm (cu 700 rpm mai jos decat modelul anterior) si produce un cuplu maxim de 94 Nm la 3500 rpm. Pentru alte piete din Europa este disponibil si motorul mai mare, de 1248 cmc in patru cilindri, ce produce 87 CP si 120 Nm. Ambele motorizari sunt oferite standard cu o cutie manuala in cinci trepte. O transmisie automata in patru trepte se pare va fi disponibila in curand.
Noul Hyundai i10 vazut din spate
Hyundai i10 vedere spate
Noul Hyundai i10 este oferit in Romania in doua variante de echipare: Classic si Comfort. Hyundai i10 Classic vine standard cu geamuri cu tenta inchisa, spoilere fata/spate in culoarea caroseriei, jante de 14'' din otel (anvelope 175/65 R14), aer conditiona manual, bancheta spate rabatabila 6:4, computer de bord, volan cu reglaj manual pe inaltime, ceas digital, indicator schimbare treapta viteza, priza suplimentara, spalator si stergator luneta, radio/CD+MP3 cu interfata USB si 2 difuzoare, inchidere centralizata si alarma.
Noul i10 de la Hyundai
Noul i10
Nivelul de echipare Comfort adauga la cele de mai sus bandouri laterale de culoare neagra, lumini de drum permanente cu tehnologie LED, geamuri fata/spate actionate electric, faruri ceata, oglinzi exterioare incalzite si actionate electric, scaun sofer reglabil pe inaltime, schimbator viteze cu insertie cromata, inchidere centralizata cu telecomanda si posibilitatea de dezactivare pentru airbag pasager fata. Ambele variante de echipare vin standard cu ABS, EBD, airbag sofer, airbag pasager, airbaguri laterale si cortina, TCS si ESP.
Hyundai ofera pentru i10 pachetul Hyundai 5year Triple Care (o premiera pentru segmentul mini!) care include 5 ani garantie internationala, fara limita de kilometri si transferabila de la un utilizator la altul, 5 ani asistenta rutiera cu acoperire europeana si cate doua verificari tehnice gratuite pe an timp de 5 ani, in unitatile service autorizate Hyundai. Noul Hyundai i10 beneficiaza astfel de cel mai competitiv pachet de servicii post-vanzare oferit in Romania.

Hyundai i10 detaliu volan

Noul model Hyundai i10

Hyundai i10 fotografie de interior

Hyundai i10 detaliu bord


Noul i10

Hyundai i10 in showroom

noul i10 detaliu de interior